Mijn verhaal

Vanaf jonge leeftijd was ik kind aan huis bij medische professionals. Deze sector voelde dus steeds zeer vertrouwd aan. Met de nodige medicatie werden mijn klachten leefbaar gehouden, maar een oplossing bleek niemand te hebben. Het feit dat mijn lichaam klachten had waar niemand een antwoord op kon geven, bracht een grote afkeer teweeg in de manier hoe ik naar mezelf keek. Toch werd het me steeds duidelijk gemaakt: "leer ermee leven want het zal niet weggaan".

Mijn leven werd opgebouwd rond deze klachten. Naar de buitenwereld toe probeerde ik te verstoppen hoe slecht ik me soms voelde. Toch was er steeds een stemmetje in mij dat ervoor zorgde dat ik antwoorden wou krijgen. Voeding in alle aspecten boeide mij altijd al, dus ik besloot me hier verder in te verdiepen.

Ik studeerde af als diëtiste en vond het delen van deze theorie fantastisch. De verbazing bij mensen als ze iets nieuws leerden gaf me de bevestiging dat ik kennis deelde die blijkbaar niet bekend is. Desondanks dit diploma bleven mijn eigen klachten prominent aanwezig. Ik besloot dan ook niet als diëtiste aan de slag te gaan en in de privésector te beginnen werken.

Tot enkele jaren geleden bestonden mijn dagen uit plankgas geven. Ik geloofde er rotsvast in dat je alleen door hard te werken iets betekende in onze maatschappij. Ik leidde als begin twintiger een ploeg van 10+ mensen, beheerde grote sommen geld, was 24/7 on-call, bezocht leveranciers in binnen- en buitenland om kwaliteitscontroles uit te voeren, …

Af en toe kreeg werd mijn lichaam zo overweldigd dat alles begon te draaien. Ik kreeg hartkloppingen, koud zweet en stond te trillen op mijn benen. Klassieke symptomen van een paniekaanval, maar dat wist ik toen nog niet.

Op een dag reed ik naar huis in mijn toenmalige bedrijfswagen. Er stond een monsterfile, net zoals alle andere dagen op dat uur. Ik keek rond mij en zag iedereen gefrustreerd in de auto zitten. Was dit het? 

Diezelfde periode leerde ik verschillende mensen kennen met een andere kijk op gezondheid en genezing. Ik begon iets vroeger op te staan om mezelf écht te voeden en nam enkele minuten tijd om te mediteren (of alleszins om even te ademen).

In mijn vrije tijd dompelde ik me steeds dieper onder in deze tak van de gezondheidszorg. Het lichaam holistisch bekijken: als één geheel. Ik voelde mezelf sterker worden en ging meer betekenis zoeken in mijn leven. Ik adopteerde een hond en ging door weer en wind elke dag wandelen. Ik vond een psychotherapeute en plande elke week een sessie in. Ik schakelde over naar biovoeding, gefilterd water, zuivere poets- en verzorgingsproducten, …

Ik merkte op dat de info die voor mij intussen als 'basis' werd gezien, onbekend was voor het grote publiek. Mensen in mijn omgeving begrepen niet waar ik deze zaken vandaan bleef halen. Ik startte 'Food is Medicine' op om beetje per beetje de kennis te verspreiden.

Door mijn gejaagde leven op pauze te zetten, kwam mijn lichaam na bijna 30 jaar tot stilstand. Niet meer snel-snel van de ene naar de andere bezigheid rennen zorgde ervoor dat weggeduwde zaken omhoog konden komen.

Mijn emoties, schaduwkant en geblokkeerde herinneringen waren klaar om het daglicht te zien. Dit vaak onder de vorm van angst en paniekaanvallen. Ik leerde (onder begeleiding) accepteren dat we oude lagen mogen doorvoelen om ze daarna los te laten. Dit is geen comfortabel proces, maar geeft wel veel antwoorden.

Ik kreeg meer interesse in deze kant van het verhaal dat zich achter de schermen afspeelt. Het mentaal, energetisch en spiritueel luik waarover de meeste therapeuten niet praten maar waar elke cliënt (on)bewust doorgaat. De naam 'Food is Medicine' vatte niet meer samen wat ik deed, Healable kreeg op dat moment concreet vorm. 

Hoe hevig sommige processen ook waren, ik bleef mezelf elke dag goed voeden en steeds kiezen voor zuivere producten. Een lichaam dat goed gevoed is en niet continu is blootgesteld aan toxines, is een lichaam dat tegen een stootje kan. 

Ik ben trots op het pad dat ik heb afgelegd en dankbaar dat dit alles gebeurde. Door zelf veel tijd te spenderen als patiënt, weet ik welke impact dit kan hebben op jou als mens. Ik weet welke gevoelens het opwekt om continu advies te krijgen dat niet werkt of geen oplossingen biedt. De bijhorende schuldgevoelens ("misschien zit het toch in mijn hoofd?") zijn mij ook niet onbekend. 

Mijn doel is om jou terug te laten thuiskomen in je eigen lichaam op een zachte en voedende manier. Een manier die geen extra stress oplevert. Waar je je ook bevindt: you are able to heal, je hebt alleen de juiste tools nodig. En ik? Ik ben de gids die je daarbij kan helpen. Welkom in mijn wereld, welkom bij Healable!

Mijn specialisaties

De aandoeningen waar ik zelf mee worstelde, zijn degene waar ik intussen het meeste over weet. Trial and error is altijd de beste leerschool.

 • Darmgezondheid: leaky gut, SIBO (methaan- en waterstofdominant), dysbiose, candida, parasieten, ...

 • Eczeem en droge huid

 • Angsten, paniekaanvallen, hoge mate van stress, HPA-as uit balans ('adrenal fatigue')

 • Hooggevoeligheid (HSP), perfectionisme

 • Ontregeld centraal zenuwstelsel (24/7 fight/flight)

 • Hypothyreoïdie

 • Hormonale issues (pilstop, onregelmatige maandstonden)

Ik bekijk klachten op een holistische manier en vanuit verschillende invalshoeken. De rode draad door dit alles blijft voeding. Een lichaam kan niet gezond worden zonder het kwalitatief te voeden. Dat is de reden waarom ik Nourishable als eerste e-course heb opgesteld.

Mijn interesses

 • Spiritualiteit & zelfontwikkeling

 • Yoga: yin, restorative & nidra

 • Meditatie

 • Breathwork

 • Oosterse geneeskunde

 • Energetisch healen, bio-energetica

 • Sjamanisme

 • Regressie- en reïncarnatietherapie

 • ASMR

 • Biohacking

Mijn sterktes

Eigen zoektocht

Ik heb dit vak niet geleerd enkel en alleen door boeken te lezen of een opleiding te volgen. Ik ging zelf door diepe lagen en vele jaren aan medische klachten om te geraken waar ik nu sta. Mijn beste therapeuten of dokters waren ook steeds degene die vertrouwd waren met de klacht waarvoor ik kwam, zij begrepen me op een dieper niveau. 

Marktaanbod

Zowel professioneel als privé spendeerde ik veel tijd in supermarkten en op online voedingswinkels. Het marktaanbod op deze plekken blijf ik opvolgen. Concreet weet ik dus waar je wat kan kopen en waar de kostprijs het laagste ligt.

Complexe thema's uitleggen in mensentaal

Ik vertaal medische zaken graag naar een minder complexe taal. Onnodig om voortdurend medisch vakjargon te gebruiken als het ook helder kan worden uitgelegd. Hetzelfde geldt voor hiërarchie, dit is passé en iedereen hoort gelijk te worden behandeld.

Up to date

Ik weet wat leeft binnen de holistische wereld en volg dit nauwgezet op. Hoewel ik niet steeds geloof in trends of populaire zaken, weet ik wel what's/who's new in town

HSP

Mijn voelsprieten staan op scherp en dat zie ik als iets positief. Ik voel dingen heel snel en goed aan. Trust your gut klopt in dit geval dus zeker en vast.

Netwerk

Doorheen de jaren heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Dokters, specialisten, diëtisten, orthomoleculair therapeuten, healers, psychotherapeuten, ... you name it. Ik verwijs heel vaak door naar deze collega's die allemaal op een holistische manier werken.

Werken met mij

 • Consultaties

Interesse om 1-op-1 begeleiding te krijgen? Dat kan! Ga naar deze link voor meer info.

 • Online aanbod

Healable Academy is een online alternatief op consultaties. Kwaliteit is voor mij zeer belangrijk, dus dat kan je ook steeds verwachten van mijn cursussen. Een cursus opstellen duurt meerdere maanden en hierin steek ik al mijn energie en liefde, net zoals ik doe tijdens consultaties.

 • Consultancy / freelance opdrachten

Heb je een bedrijf/werk je voor een bedrijf en spreekt mijn profiel je aan? Ik hoor het graag via het contactformulier of via mail (nina@heal-able.com). 

 • Voedings- en dieetkunde (HoGent, 2011 - 2014)
 • Lerarenopleiding optie voeding (Het Perspectief Gent, 2015)
 • Auto-Immune Paleo (AIP) Certified Coach (2021)
 • Integrale orthomoleculaire therapie (Natura Foundation/KPNI Belgium, 2020 - 2021)
 • Ontspanningsmassage & kruidenstempelmassage (Wellness Academie - 2022)
 • Restorative yoga teacher training (70h YTT - lopende)
 • Continu bijscholen via wetenschappelijke literatuur, boeken, webinars, ...