Hooikoorts holistisch aanpakken? Dat kan!

20-07-2023
Heb jij hooikoorts of ken jij iemand met hooikoorts? Dan weet je hoe lastig dit kan zijn!

Veel mensen krijgen deze diagnose met als enige advies: medicatie slikken en accepteren dat dit deel is geworden van je leven. Zo verliep mijn traject alleszins.

Ik bezocht talloze dokters en kreeg steeds hetzelfde advies. Niemand vroeg me aanvullende dingen zoals:

  • Wat eet je op dagelijkse basis?
  • Heb je spijsverteringsproblemen?
  • Welke verzorgingsproducten gebruik je?
  • Ervaar je veel stress of ben je stressgevoelig?
  • ...

Op het eerste zicht lijken deze helemaal geen link te hebben met hooikoorts. Maar wat als ik zeg dat ze toch een connectie hebben?

Ik was het beu om mezelf in de zomer binnen op te sluiten, angst te hebben voor de natuur (want ja, pollen = klachten) en afspraken af te zeggen omdat ik gewoon teveel klachten had.

Enkele jaren terug begon ik dieper te graven. Ik legde linken en testte alles - zoals steeds - eerst op mezelf uit. Toen ik consultaties deed zag ik ook dat cliënten enorme sprongen vooruit namen.

Hooikoorts is een allergie en kan je detecteren in je bloed, dat klopt. Maar dat wilt niet zeggen dat je zomaar moet accepteren dat dit het kaartje is dat jij hebt getrokken. Ik kan met handen op het hart zeggen dat ik vaak vergeet hoe hevig mijn klachten vroeger waren.

Ik beschik nu over tools om mezelf voor te bereiden op het pollenseizoen, maar ook over dagelijkse aanpassingen én quick wins die ik inzet als de klachten toch opspelen.​

Hooikoorts kan je dus zeker en vast holistisch aanpakken! Ik bundelde mijn kennis, eigen ervaring en de ervaring van cliënten. Dit bundelde ik in een diepgaande masterclass: hooikoorts holistisch bekeken 


Na zelf bijna mijn hele leven hooikoortsklachten te hebben is het enorm fijn deze kennis eindelijk te delen met de wereld!

Ben jij er klaar voor?

Wil je iets delen met mij op basis van deze blogpost? Niet twijfelen, gewoon doen!