Leven aan 1000 km/uur, iets voor jou?

07-06-2023


Een ontregeld zenuwstelsel is de meest over het hoofd geziene oorzaak die zoveel ziektes en klachten veroorzaakt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

We leven in een wereld waar ons imago en sociale druk een recordhoogte heeft bereikt. Zo reed ik een tijdje geleden op de snelweg. In de auto naast mij zat een man die 120 km/u aan het rijden was terwijl hij synchroon op Tinder zat te swipen. Zo ver is het helaas gekomen.

Het goede aan dit alles: je bent niet de enige. Nu niet, nooit ❤️

De afgelopen maanden heb ik een enorme stap terug gezet. Ik zat vast in een constante vorm van fight/flight/freeze (overlevingsmodus).

 • Het verteren van eten verliep moeilijk. Hierdoor ontstond voor een tweede keer SIBO en dysbiose.

 • Ik praatte zo snel dat je 50% van wat ik zei niet verstond

 • Ik haalde zelden tot nooit diep adem

 • Ik was de hele tijd overprikkeld en de minste tegenslag kon mijn hele dag door elkaar schudden


Alles gebeurt om een reden, dus bovenstaande zaken gaven me inzicht in wat ik niet meer wou:

 • Ik streef niet naar de girl boss mentaliteit met maanden van 10000 euro omzet. Mijn waarde hangt niet vast aan de waarde die ik genereer in geld.

 • Ik hoef mezelf niet 24/7 uit mijn comfortzone te duwen. Het is oké om te luisteren naar je buikgevoel en iets niet te doen wanneer je hele lichaam neen schreeuwt.

 • Ik wil niet opnieuw meedoen aan de klassieke ratrace. Want ja, been there, done that. Ik had een goedbetaalde job, bedrijfswagen met tankkaart, veel extralegale voordelen en vloog in business class. The full package en toch voelde ik dat dit niet werkte voor mij. Elke dag bij aankomst inklokken, pauze nemen op vaste momenten, een dagje verlof insteken als je naar de tandarts moet.. Niet mijn ding.


Wat ik wel wil, zijn zaken die helpen om gegrond te blijven en overprikkeling tegen te gaan. Als ik dit vergelijk met wat de maatschappij me zou opdragen, zou hiervoor geen tijd zijn. Voor mij daarentegen is dit zo cruciaal dat ik er tijd voor maak.

 • Ik wil wakker worden en me kalm + aanwezig voelen in mijn lichaam

 • Ik wil de tijd nemen om mijn honden te knuffelen en elke dag een lange wandeling met hen te doen

 • Ik wil genieten van de natuur en stoppen op mooie plaatsen om die schoonheid te appreciëren

 • Ik wil tijd maken voor dingen die mij tot rust brengen: koken, een sessie yin yoga volgen, neerzitten en even op mijn adem letten, een sessie craniosacraal therapie, massage of zelfs een uurtje praten met mijn therapeut inboeken ...


Als je niet voor jezelf kan zorgen, hoe kan je dan voor anderen zorgen? 

You can't pour from an empty cup...


Ik zag ook in dat ik consultaties bleef doen om mijn rekeningen te kunnen betalen. Ik verloor mijn vuur, mijn drive om mensen te helpen. Ik verloor mezelf terwijl ik alles deed wat de maatschappij van me vroeg en zei dat ik goed bezig was. 

Dit is wat ik bij zoveel mensen online (maar ook in real life) zie: ze hebben een dure auto, een perfect Instagram gezin, een huis in een gezellig dorp… Maar vanbinnen geen vuur🔥 meer. Fake it until you make it werkt in zo'n geval niet. Wanneer je jezelf forceert zal je lichaam je vroeg of laat toch inhalen. Verbaast het je dat zoveel mensen depressief zijn of een burn-out hebben?

Geef anderen dus geen macht over jou (lastig, I know). Als je naar jezelf luistert, weet je wat je wilt doen en wat je graag doet. Zelfs als je je het zwarte schaap voelt, accepteer dat. Als iedereen hetzelfde was, zou het toch maar saai zijn... 🐑🐃🐑🐑

Ik heet je van harte welkom bij Healable, een ankerpunt waar je even kunt stoppen en landen. 

Mijn doel? Jou stap voor stap leren hoe je op een holistische manier voor jezelf kan zorgen (mind, body en spirit), waardoor je leert thuiskomen in je lichaam op een zachte en voedende manier. You are able to heal, je hebt alleen de juiste tools nodig. 

Welkom in mijn wereld!

Wil je iets delen met mij op basis van deze blogpost? Niet twijfelen, gewoon doen!